Reiki

Šta je Reiki


Tehnika isceljenja zasnovana na principu da terapeut dodirom ili radom na daljinu koncentrisano usmeri energiju ka klijentu kako bi aktivirao prirodne procese zaceljivanja tela klijenta i vratio fizičko i emocionalno blagostanje.
Mikao Usui, značajna ličnost s kraja 19. veka, bio je čovek izvanrednih duhovnih težnji i sposobnosti. Njegova priča o Reikiju počinje u Japanu.
Postoje podaci od davnina koji su nam uveli upotrebu Univerzalne energije („rei“ - univerzalna, „ki“ - energija). Duhovni učitelji širom sveta (iz Kine, Indije, Tibeta, Rima ...) koristili su Reiki da leče i duhovne i fizičke probleme. Međutim, to znanje je dugo bilo „zaboravljeno“, jer je bilo rezervisano samo za privilegovane duhovne vođe. Imajući uvid u to znanje, Mikao Usui je posvetio značajan deo svog života istraživanju kako bi Reiki mogao biti ponovo korišćen.
Duhovno putovanje odvelo ga je prema planini Kurama u Japanu, gde je proveo 21 dan meditirajući i posteći. Imao je viziju u kojoj je video Reiki simbole i otkrio način kako da širi Reiki. Zahvaljujući njegovoj sistematizaciji i zasnivanju čitavog koncepta, danas znamo kako da prilagodimo druge (uskladimo ih sa životnom energijom) ili da izvršimo isceljenje (usmeravanje univerzalne energije).
Reiki principi su jednostavni i univerzalno korisni:
1. Samo danas neću brinuti.
2. Samo danas se neću ljutiti.
3. Samo danas radiću pošteno.
4. Samo danas ću vam biti zahvalan.
5. Samo danas ću biti ljubazan prema drugima.

Tretmani


U 20. veku dr Mikao Usui predstavio je u Japanu japansku tehniku isceljenja – REIKI, koja predstavlja oblik komplementarne terapije. Reiki efikasno aktivira prirodni sistem lečenja u telu na nežan način i efikasan je za sve uzraste – od bebe do odrasle osobe. Termin Reiki potiče od japanskih reči „rei“ što znači „univerzalna“ i „ki“ što znači „energija“.
Reiki može pomoći primaocu da se nosi sa životom na optimalnom nivou i pruža pozitivan osećaj potpunog blagostanja i unutrašnje smirenosti. To je neinvazivni tretman koji je siguran i može pomoći u svim zabrinutostima i bolestima, a bezbedan je za upotrebu u kombinaciji sa drugim konvencionalnim medicinskim tretmanima i komplementarnim terapijama.
Pozitivan učinak Reikija takođe je zabeležen u poboljšanju kvaliteta života i rešavanja problema u određenim oblastima života, kao što su: međuljudski odnosi, posao, obrazovanje, ljubav, finansije itd. Redovno praktikovanje Reiki tretmana stvara sve neophodne uslove za uspostavljanje harmonije tela, psihe i duha, a time i samog života.
VAŽNO JE DA ZNATE:
Reiki je metoda tradicionalne medicine, koja je legalizovana i odobrena podzakonskim aktom koji je potpisalo Ministarstvo zdravlja Republike Srbije 2008. godine. Ministarstvo zdravlja Republike Srbije svrstalo je Reiki metodu u metode rehabilitacije (za unapređenje zdravlja).

Royal Reiki


Royal Reiki tretman je jedinstven sistem i princip po kojem radim tretmane, koji se ispostavio kao najlekovitiji na ceo čovekov sistem.
Tretman se radi na daljinu što konkretno znači:
  • Da je klijent u ležećem položaju u svom domu
  • Sluša određenu muziku po mojoj preporuci
Tretman može da se radi na određenoj životnoj temi: odnosima, zdravlje, emotivno stanje, anksiosnost, finansije i ostalo.
Pre tretmana zakazujemo kratak informativni razgovor do 10 min.
Nakon tretmana klijent će dobiti na e-mail direktne odgovore i predloge za dalje korake u odnosu na temu ili temu koja se pojavi da je prioritet za boljitak.
Ovakav način rada podržava klijenta u osnaženju i buđenju energije u telu, kao i jasne smernice šta je potrebno da klijent lično izmeni u svom životu da bi svedočio boljitku, a zatim potpunom isceljenju.

Tretman je bezbolan, s tim da klijent može ponekad da oseti senzacije u telu, kao što su toplota ili hladnoća, pomeranje određenih delova tela u kojem se energija balansira, duboke uvide, jasne poruke na koje je dugo čekao odgovor. Čest je slučaj da klijent tokom tretmana utone u doboki i isceljujući san.

ZAKAŽI USLUGU POPUNJAVANJEM FORMULARA ISPOD